Location: Greece, Volos


WOODEN CURTAINS

Year
2015
Program
Block of Flats
Scale
2100 m2

CONCEPT

The project aims to create a multi-story building with highly technological features. Initially, the available space of the plot was utilized to the maximum extent, while after having resolved the issue of interior floors, the formation of the final volume was revealed. The fact that the building is located in Greece, a country where the climate is Mediterranean led to the design of cantilevers, because during 7 months of a year ambient temperature is relatively high.

SHELL

The shell of the building, from which derives the name of the project, is made of wooden planks which are based on metal mechanism that manipulates them as “curtains” of the apartments. It is necessary to have blinds in this building due to orientation, so the “wooden curtains” were designed to offer optional shading according to the needs of the resident of each apartment.

PROGRAM

This block of flats includes apartments that vary from 40 m2 to 370 m2. Also the interior walls are mainly made of plasterboard so as to give the ability of adaptation to the needs of the owner.

Gallery